"პროექტში ერთადერთი ქართველი ვიყავი. ეს იყო ყველაზე გიჟური გამოცდილება" - კვირის პალიტრა

"პროექტში ერთადერთი ქართველი ვიყავი. ეს იყო ყველაზე გიჟური გამოცდილება"

"პროექტში ერთადერთი ქართველი ვიყავი. ეს იყო ყველაზე გიჟური გამოცდილება. უამრავი სტუმარი გვყავდა. დღეში 15 საათს ვმუშაობდით - ეს ნორმალური გრაფიკია, როდესაც გემზე ხარ. დაუვიწყარი შთაბეჭდილებები მივიღე. მესამე რანგის სტიუარდესობიდან შეფ-მზარეული გავხდი..."

ამერიკული რეალითი-შოუ "Below Deck Mediterranean“ ტელეეთერში 2016 წელს გავიდა. შოუს მოქმედება 16 მილიონად შეფასებულ გემზე ხდება. გემრიელი კერძები და მაღალი დონის სერვისი რეალითი-შოუს მონაწილეთათვის მთავარი მოთხოვნებია. ამერიკაში პოპულარული შოუს მონაწილეთა რიცხვში ქართული გვარი, სურმავა აღმოვაჩინე, მისი ინსტაგრამ-გვერდიდან კი მივხვდი, რომ ანასტასია სურმავა, სავარაუდოდ, დიდი ხნის წინ ამერიკაში წასული ქართველია. შოუს მეოთხე სეზონის მონაწილე, შეფ-მზარეული ანასტასია ამერიკული მედიისთვის პოპულარული სახეა. მის მიმართ ინტერესი არც შოუდან წამოსვლის შემდეგ შემწყდარა. რას საქმიანობს ანასტასია სურმავა? სად არის ახლა რეალითი-შოუს ერთ-ერთი პოპულარული მონაწილე? - ამ სათაურით საერთაშორისო მედიაში მასზე არაერთ სტატიას მოიძიებთ. "Below Deck Mediterranean“-ის ქართველი შეფ-მზარეული თავის ცხოვრებაზე გვიამბობს.

- საქართველოდან მე და დედა 1994 წელს წამოვედით, როდესაც 2 წლის ვიყავი, და ვერმონტში დავბინავდით. ტბის ახლოს გავიზარდე, დედასა და მამინაცვალთან ერთად. ჩვენი ოჯახის წევრები­ საქართველოში დარჩნენ, მათთან მუდამ გვაქვს სატელეფონო კავშირი. დედა ყოვე­ლთვის სწავლისკენ მიბიძგებდა და კოლ­ეჯის დასრულების შემდგომ ვერმონტის­ უნივერსიტეტში ჩავაბარე­ ბირთვული მედიცინის მეცნიერებათა ფაკულტეტზე, თუმცა კლინიკაში სამსახური მივატოვე, რათა მსოფლიოს გარშემო მემოგზაურა რო­გორც შეფ-მზარეულსა და სტიუარდესას.

- მედიაში ამერიკელად მოგიხსენიებენ. საქართველოში ჩამოსვლას თუ გეგმავთ?

- ასე მიწოდებენ - საქართველოში დაბადებული ამერიკელი! 10 წლის ვიყავი, როცა საქართველოში ჩამოვედი. მახსოვს საოცარი საჭმელი და უზომოდ კეთილი ადამიანები. 2022 წლის ზაფხულში კვლავ მინდა ჩამოსვლა. მინდა ვნახო ოჯახი, დავაგემოვნო მსოფლიოში საუკეთესო ღვინო.

- რეალითი-შოუზე მიამბეთ.

- მე პროექტში ერთადერთი ქართველი ვიყავი. ეს იყო ყველაზე გიჟური გამოცდილება. უამრავი სტუმარი გვყავდა. დღეში 15 საათს ვმუშაობდით - ეს ნორმალური გრაფიკია, როდესაც გემზე ხარ. დაუვიწყარი შთაბეჭდილებები მივიღე და საუკეთესო მეგობრები შევიძინე. მესამე რანგის სტიუარდესობიდან შეფ-მზარეული გავხდი. ეს დიდი წინსვლა იყო და ბედნიერი ვარ, რომ გამომივიდა.

- ახლა რას საქმიანობთ?

- შოუს შემდეგ რამდენიმე ბიზნესი წამოვიწყე. მომწონს, როცა მე ვარ ხელმძღვანელი და თავად ვქმნი. ჩემს ბიზნესპარტნიორ ჰანასთან ერთად გავაკეთე ონლაინსკოლა იახტების დამწყები პერსონალისთვის. ოკეანის საერთაშორისო ტრენინგ-აკადემიის სტუდენტებს საშუალება აქვთ ისწავლონ, როგორ დაიმკვიდრონ თავი იახტების ინდუსტრიაში.

amerik2-1639316200.jpg

- თქვენს ინსტაგრამ-გვერდზე ქართული კერძების რამდენიმე ფოტო ვნახე.

- ძალიან მიყვარს ქართული კერძები, დედა შეფ-მზარეულია, საუკეთესო ქართულ კერძებს ამზადებს, მიყვარს, როცა ხინკალსა და ხაჭაპურს ვაკეთებთ. დედამ ამერიკაში წამომიყვანა, რომ ახალი ცხოვრება დაეწყო. აქ უამრავი შესაძლებლობა გამიჩნდა მისი თავდადების წყალობით და ამისთვის მუდამ მისი მადლიერი ვიქნები.

- წარმატების მიღწევაში რა გეხმარებათ?

- გეგმის ქონა - მაქვს ყოველდღიურად გაწერილი გრაფიკი, რაც დროის მართვაში მეხმარება. ძალიან მიზანმიმართული ვარ, დიდი გეგმები მაქვს, თუმცა გართობისთვისაც ვიტოვებ დროს.

- პირველად რას ნახავთ, როდესაც საქართველოში დაბრუნდებით?

- საქართველოში ჩამოსვლა ჩემი ოცნებაა, მინდა შავი ზღვა, მთები და ოჯახი ვნახო. მინდა ის ადგილი მოვინახულო, სადაც დედაჩემი დაიბადა და გაიზარდა.